Πώς να επιλέξετε το σωστό LED για τα φυτά. Επίδραση του φωτός στα φυτά


Οροδιαγραφές λαμπτήρα LED

Ένας σημαντικός ρόλος στο πόσο φως ένα φυτό θα λάβει παίξει το ύψος του αναρτημένου φωτισμού. Σε τη σωστή θέση της λυχνίας LED, μπορείτε να δημιουργήσεν κυσ έςυέςσήήςςήσεεεεεεσητ η η ς η ά ύ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ υ

Για μια πλήρη διαδικασία φωτοσύνθεσης, είναι απαρατητο το μήκος κύματος να είναι από 400-700 nm - η περο να είναια 400-700 nm - η περο ατο

Ιδιαίτερη σημασία στον φωτισμό παίζει το φάσμα του φασματικού χρώματος που απαιτείται για τη φωτοσύνθεση.  Ξεκινώντας από αυτήν την ένδειξη, καθορίζεται ο αριθμός των λαμπτήρων, το ύψος τους πάνω από τα χρώματα. Όταν χρησιμοποιείτε φωταύγεια για να επιτευχθεί φωτεινότητα πλήρους φάσματος είναι σχεδόν αδύνατη

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι υπάρχουν κύματα που δεν συμμετέχουν στη φωτοσύνθεση. Μπορούν να προκαλέσουν ταχεία γήρανση, εμφάνιση περιττών βλαστών και υπερανάπτυξη. Αυτά τα κύματα περιλαμβάνουν υπέρυθρο φως και υπεριώδη ακτινοβολία.

Τα πιο σημαντικά κύματα που βοηθούν τα εσωτερικά λουλούδια να αναπτυχθούν σωστά είναι μπλε και
  κόκκινο.

Η λυχνία δίοδος δεν θερμαίνεται και έχει την ιδιότητα να κατανέμει ομοιόμορφα το μπλε και το κόκκινο χρώμα. Μπορεί να εκπέμψει ένα ιώδες-μπλε και κόκκινο-πορτοκαλί χρώμα. Αυτό επιτρέπει στο φυτό να αναπτυχθεί εντατικά από την φυτοβιολογική πλευρά.

Ύσο του φωτισμού LED υπολογίζεταισσ ββτανά τετραγωνικό μέτρο. Για να καθορίσετε τον αριθμό των λαμπτήρων, σκεφτα:

 • περιοχή φωτισμού
 • ύψος λαμπτήρων.
 • τύπος καλλιέργειας φωτός.
Η παροχή φωτός μπορεί να είναι: περιοδική, σε κύκλους, σταθερή.
  Γνήσια μονάδα διόδου για τον φωτισμό των νεαρών φυτών
Λ σύγχρονη λυχνία LED σας επιτρέπει να τοποθετείτε εσωτρσκούς χώρους σε κάθε γωνιά του διαερστα

Πώς να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή

Για τα εσωτερικά χρώματα, πρέπει να χρησιμοποιηθούν οι παρακάτω λειτουργίες φωτισμού:

 • 1000-3000 lux - για καλλιέργεια σε σκοτεινό δωμάτιο, μακριά από το παράθυρο.
 • 3000 - 4000 lux - για σους χρειάζονται διάσπαρτο φως.
 • 4000 - 6000 lux - για σους χρειάζονται άμεσο φωτισμό.
 • 6000 - 12 000 lux - για εξωτικά είδη, φρούτα που φέρουν.

  Όμορφα λουλούδια - μια υπόσχεση άνεσης στο σπίτι σας

Βρείτε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις ιδιότητες και τους κανόνες επιλογής φυτοπλασμάτων για φυτάρια.

Σικόκκινες λυχνίες LED είναι απαραίτητες για τα φυτά όταν φέρνουν φρούτα ή άνθη.Πάρχουν δύο κύματα κόκκινου LED: ασθενώς απορροφήσιμα και μακρινά. Προωθεί τον σχηματισμό ομάδας χλωροφύλλης Α. Σε λαμπτήρες φθορισμού χρησιμοποιούνται περισσότεροι λαμπτήρες κόκκινου χρώματος από το λευκό ήτ

Κατασκευαστές LED

Οι αποδεδειγμένοι και αξιόπιστοι Ρώσοι κατασκευαστές είναι:

 • Optogan;
 • Optocoupler;
 • Artleds.

Παγκόσμιους παραγωγούς:

 1. Agilent Technologies - μια εταιρεία που κατασκευάζει λαμπτήρς LED LED υψηλ ποιότητα εδώ και χρόνια. Ο κατασκευαστής παρέχει εγγύηση για τους λαμπτήρα για τουλάτα τα τα τα ταταγααααταταιταρταυταητα τα τα τα τα τα τα τα τα τα τα τα τα τα τα τα τα τα τα τα τα τα τα τα τα τα τα τα τα τα τα τα τα τα τα τα τα τα τα τα τα τατα
 2. Τεχνολογία Optek - κατασκευαστής υψηλού επιπέδου. Στην παγκόσμια αγορά, πήρα σταθερά τη θέση μου στην κατασα LED. Παράγει διάφορες λάμπες εξαιρετικής ποιότητας.
 3. Έντισον - ςνας γνωστός κατασκευαστής που δεν παραχωρεί τίποτα στους ανταγωνιστές του. Αράγει εξειδικευμένες λυχνίες LED με μ μεπάάάάηπη άτάάιιο οη οη
 4. Philips Lumileds - για πολλά χρόνια, αυτή η εταιρεία έχει κερδσειττν εμπιστοσύνη πολλώ αγοραστών. Παράγει τους καλύτερους λαμπτγ για φωτισμό LED. Παρέχει μακρά εγγύηση για όλα τα προϊόντα.
 5. Toshiba - Μια εταιρεία που παράγει με επιτυχία διάφορες διαμορφώσεις και εί λα λππρων LED.Ποιότητα των αγαθών στο υψηλότερο ευρωπα. Επίπεδο.

Εμπειρία εφαρμογής

 1. Yaroslav, 26 χρονών. Αγία Πετρούπολη. "Εγκατέστησα τη λάμπα με δύο σειρές LED:. Κόκκινο και μπλε φώτα Με ικανοποίησε το αποτέλεσμα:. Τα φυτά έγιναν ισχυρότερα και πιο γόνιμα Συνιστώ τέτοιους λαμπτήρες για φωτισμούς."
 2. Σβετλάνα, 42 ετών. Νίζνι Νόβγκοροντ “Χω εμπλακεί στην καλλιέργεια φυτών που καλλιεργούνται με φωτισμό. Διδικά εγκατασταθεί ένας λαμπτήρας με μπλε καικκκκινα φώτα κατασκκυαστσ Artleds. Λίγες μέρες αργότερα, παρατήρησα ότι τα λουλούδια είχαν γίνει πιο ζουμερά, τα στελέχη έγιναν πιο δυνατά και τα φύλλα έπαψαν να γίνονται κίτρινα γύρω από τις άκρες ».
 3. Η Irina, 22 χρονών. Μόσχα "Ειδικευόμαστε στην καλλιέργεια λουλουδιών προς πώληση. Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, εγκατέστησα λαμπτήρες LED που βοηθούν τα χρώματα να βρίσκονται πάντα σε άριστη κατάσταση. Καλώ όλους τους καλλιεργητές λουλουδιών να μην σώσουν τον σωστό φωτισμό."
 4. Andrey, 34 χρονών, Tyumen "Η χρήση των λαμπτήρων LED δεν είναι το πρώτο έτος. Στην αρχή ήμουν σκεπτικός, αλλά ήμουν πεπεισμένος από τη δική μου εμπειρία της αποτελεσματικότητας αυτής της κάλυψης. Το κύριο πράγμα είναι να τοποθετήσετε σωστά τη λυχνία και να πίνετε έγκαιρα τα λουλούδια."

Ο τεχνητός φωτισμός LED μπορεί να επηρεάσει θετικά την ανάπτυξη και την άνθηση των εσωτερικών λουλουδιών το χειμώνα, καθώς και σε χώρους όπου το φως διεισδύει άσχημα.

Μεγάλη σημασία στον φωτισμό είναι το φάσμα, το ύψος της ανάρτησης και ο τρόπος φωτισμού των φυτών.

Αν θέλετε τα εσωτερικά λουλούδια να είναι υγιή και όμορφα, πρέπει να λάβετε υπόψη τις παραμέτρους του φωτός και την ανάγκη για ορισμένα είδη φυτών σε τεχνητό φωτισμό LED.

Το φως του ήλιου ή οι ειδικοί λαμπτήρες που χρησιμοποιούνται για την καλλιέργεια λαχανικών δεν είναι ομοιογενής ουσία, αλλά είναι ένας συνδυασμός ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων με διαφορετικά μήκη, αλλάζοντας ομαλά το ένα το άλλο. Αυτή η σύνδεση ονομάζεται φάσμα φωτός και τα συστατικά είναι τα φασματικά μέρη.
Στα φυτά, το φως επηρεάζει άμεσα έμμεσα λα τα μέρη του φάσματος - ορατά και αρατα. Αρατό φως ονομάζεται λευκό, και το αόρατο συνθέτουν τα υπέρυθρα και υπεριώδη μέρη. Λο το ορατό φως με σντομες τομές θεωρείται φυσιολογική (ή φωτοσυνθετα) ακτινοβολτα (PHA).
Κάθε τμήμα του ηλιακού φάσματος έχει το δικό του μήκο κύματο, το οποίο μετριέταισmillimimrons ήαναμmτimτim )im )im )im )im )im )im )im )imimimimimimimimim μέρος Υπεριώδη βρίσκεται κτω από 380 nm, ιώδες - στην περιοήή 380-430 nm, μπλληνο 600 600 600 ά ά ό 49 49 49 49 49 49 49 49 nm. Ίπίσης ορατό μέρος (380-780 nm) ια ρρθθέέέέέέέέέέέέέέέέυυυυυυυυθθθθθθέυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ η η
Καθώς το ύψος του Ήλιου αυξάνεται, τα ποσοστά των επιμέρους συστατικών του φάσματος αλλάζουν. Έτσι, ο αριθμός των υπεριωδών ακτίνων αυξάνεται και ο αριθμός των υπέρυθρων ακτίνων μειώνεται. Στο ορατό φως, όλα τα μέρη μεγαλώνουν και το κόκκινο μέρος μειώνεται απότομα. Στο αρχικό στάδιο της ανόδου του Ήλιου στον ορίζοντα, το φως του δεν έχει φως από το μπλε έως το υπεριώδες.
Τα φυτικά φυτά σε οποιοδήποτε μέρος της καλλιέργειας βιώνουν μια συνεχώς μεταβαλόόετηκφφφ Ο πληρέστερο φως από όλε τις απόψεις δέχεται καλλιργεσο στο ανοιχτό έδαφος.Σε θερμοκήπια του φωτός από την ποσότητα μπορεί να είναι έως και 30% λιγότερο, λόγω των υλικών που περικλείουν και του βαθμού καθαρότητάς τους. Μέσω του γυαλιού δεν περνούν οι ακτίνες με μήκος κύματος μικρότερο α ό nm κ ύ ο ο π π π π π ά ς ο ο ο ο ύ ύ ύ ύ ύ
Οι προσπάθειες βελτίωσης των συνθηκών φωτισμού κάτω από τις ταινίες εκφράστηκαν με τη δημιουργία ειδικών υλικών, βαμμένων με μπλε και κόκκινο χρώμα. Η ευρεία χρήση τέτοιων φιλμ δεν έχει βρεθεί.
Είναι δύσκολο να προβλέψουμε με ακρίβεια τις αποδόσεις διαφορετικών καλλιεργειών από το φως που λαμβάνουν. Αυτό οφείλεται στη διαρκώς μεταβαλλόμενη ένταση και φάσμα των χαρακτηριστικών του. Αν μία και η ίδια φυτική καλλιέργεια καλλιεργείται σε διαφορετικές περιβαλλοντικές συνθήκες, τότε η ελάχιστη απόδοση θα είναι στο ανοικτό έδαφος. Εδώ, εκτός από τις έντονες αλλαγές στον φωτισμό, επιβάλλονται πρόσθετες και όχι λιγότερο απότομες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας, της υγρασίας και της ταχύτητας του ανέμου. Στα θερμοκήπια οι αποδόσεις θα είναι πάντα υψηλότερες, καθώς είναι δυνατόν να ρυθμιστούν μερικώς άλλες παράμετροι του μικροκλίματος, αν και με γενική εξασθένηση του φωτισμού. Οι μέγιστες δυνατές αποδόσεις μπορούν να υπολογιστούν μόνο σε ειδικούς θαλάμους τεχνητού κλίματος, όπου κατά τη διάρκεια της ημέρας φωτός η ένταση του φωτισμού και το φάσμα φωτός των λαμπτήρων φυτικής ανάπτυξης είναι σταθερές. Αυτό συμπληρώνεται με την καθημερινή ομοιομορφία άλλων περιβαλλοντικών δεικτών.
Επιμελητήρια για τα φρούτα δεν βρέθηκε μέχρι στιγμής εξαπλωθεί όχι μόνο λόγω του ακριβού από κάθε εξοπλισμό θερμοκήπια, αλλά και επειδή ακόμα και οι πιο αποτελεσματικές λαμπτήρες έχουν απόδοση 40%, και το υπόλοιπο της ηλεκτρικής ενέργειας που δεν μετατρέπεται σε φωτεινή ροή, και χάνονται σε εξοπλισμό . Επιπλέον, απαιτείται πρόσθετη ενέργεια για τη μείωση της θερμοκρασίας από τη δράση θέρμανσης των λαμπτήρων.
Το φάσμα του φυσικού φωτός ποικίλλει όχι μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και από διαφορετικά σύννεφα. Το φως που διέρχεται από τα ελαφριά σύννεφα είναι κακή στην υπεριώδη, γαλάζιο-ιώδη και υπέρυθρη ακτινοβολία. Σε διάχυτο φως, πολύ περισσότερο από ό, τι σε απευθείας, πορτοκαλί-κόκκινο ακτίνες. Το φως αυτό είναι πιο χρήσιμο για τη φωτοσύνθεση των φυτών.
Για τα αγγούρια θερμοκηπίου στο σύνολό τους, το φως είναι ευνοϊκότερο από τις νότιες περιοχές μέχρι τα βόρεια. Στη βόρεια ζώνη, συμπεριλαμβανομένης της περιφερικής περιοχής, είναι θεωρητικά και πρακτικά δυνατό να επιτευχθούν υψηλότερες αποδόσεις αγγουριών.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το διάσπαρτο φως κυριαρχεί στα βόρεια γεωγραφικά πλάτη. Αν και το ποσό της είναι το ένα δέκατο της έντασης του άμεσου ηλιακού φωτός, αλλά απορροφάται από τα φυτά σχεδόν εντελώς. Από το φως αυτό δεν υπάρχει υπερθέρμανση των φύλλων, η φωτοσύνθεση, η αναπνοή και η διαπνοή των φυτών είναι σταθερά.
Κάθε μέρος του φάσματος του φωτός έχει αναλάβει ένα ρόλο στη ζωή των φυτών.
Η υπεριώδης ακτινοβολία μικρότερη από 280 nm είναι θανατηφόρα για τα φυτά. Από 10-15 λεπτά ενός τέτοιου αποτελέσματος, οι φυτικές πρωτεΐνες χάνουν τη δομή τους και διακόπτουν τη δραστηριότητα του κυττάρου. Εκτός αυτού, αυτό εκδηλώνεται στα φύλλα κιτρίνισμα και ψησίματος, στρίψιμο μίσχων και πεθαίνουν μακριά σημεία της ανάπτυξης. Αλλά το ηλιακό μέρος του σκληρού υπεριώδους δεν φθάνει στην επιφάνεια της γης, καθυστερώντας από τη στιβάδα του όζοντος. Αυτή η ακτινοβόληση του φυτού μπορεί να επιτευυθί μόνο από λακκίδια ακτινοβολίας που χουν υποστεί έςο πίλιαα που χουν υποστί ί
Μι μακροχρόνιες υπεριώδεις ακτίνες (315-380 nm) είναι απαραίτητες για τον μεταβολισμό καιττνναντπττττνττ .τ .τ .ττ .τ .τ .τ τ τ τ τταάταταταταταταντατταναταναςταναταναταναταναταναταναιταντατια τον μεταο ια τον μεταβολιστν Αναστέλλουν την τάνυση των στελεχών, αυξάνουν την περιετικότητα σε βιταμίνη C και λλα. Οι μεσαίες ακτίνες (280-315 nm) δρουν σαν χαμηλές θερμοκρασίες, συμβάλλοντας στη διαδικασία της αντοχής των φυτών και της αύξησης της ψυχρής τους αντοχής.Όσον αφορά την χλωροφύλλη, οι υπεριώδεις ακτίνες δεν λειτουργούν ουσιαστικά, αλλά σε φυτά που εκτοπίζονται από το σκοτάδι στο φως (με αιτιόλες), σχηματίζονται έντονα.
Οι ιώδεις και μπλε ακτίνες αναστέλλουν την ανάπτυξη των μίσχων, των μίσχων των φύλλων και των πλακών, σχηματίζουν συμπαγή φυτά και παχύτερα φύλλα, επιτρέποντας καλύτερη απορρόφηση και χρήση φωτός εν γένει. Αυτές οι ακτίνες διεγείρουν τον σχηματισμό πρωτεϊνών, την οργανοσύνθεση των φυτών, τη μετάβαση σε ανθοφορία φυτών μικρής ημέρας, επιβραδύνουν την ανάπτυξη φυτών μακράς ημέρας. Το μπλε-ιώδες μέρος του φάσματος του φωτός απορροφάται σχεδόν πλήρως από χλωροφύλλη, γεγονός που δημιουργεί συνθήκες για τη μέγιστη ένταση της φωτοσύνθεσης.
Πράσινες ακτίνες περνούν πρακτικά μέσα από τις λεπίδες φύλλων χωρίς να απορροφούνται από αυτές. Τα τελευταία υπό τη δράση τους γίνονται πολύ λεπτά και τα αξονικά όργανα των φυτών τεντώνονται. Το επίπεδο φωτοσύνθεσης είναι το χαμηλότερο.
Ι κόκκινες ακτίνες σε συνδυασμό με το πορτοκάλι αντιπροσωπεύουν την κύρια μορφή ενέργειαςαα τηφ Σ σημαντικότερη περιοχή είναι 625-680 ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ ώ φ φ φ φ φ φ φ φ φ φ φ φ φ ά άρ Υτό το φως απορροφάται πλήρως από την χλωροφύλλη και αυξάνει τον σχσματισμό υδατα θτστ Η ζώνη του κόκκινου-πορτοκαλί φωτός έχει αποφασιστική σημασία για όλες τις φυσιολογικές διεργασίες στα φυτά.
Οι επιστήμονες έχουν βρει χαρακτηριστικό ερυθρό φως (600 - 690 nm), χαμηλής έντασης (όχι περισσότερο από 620 lux) επηρεάζει ενεργά φυσιολογικές διεργασίες σε φυτά είναι ευαίσθητα στην αλλαγή του φωτός και του σκότους πίσω (φωτοπεριοδικές). Υτό ισχύει κυρίως για τομάτες και αγγούρια θερμοκηπίου. Όταν ακτινοβολήθηκαν το βράδυ λυκόφως, το ενδεδειγμένο φως των ειδικών λαμπτήρων παρήγαγε την επίδραση της επιτάχυνσης της ανάπτυξης, ενισχύοντας τις διαδικασίες ανάπτυξης και αυξάνοντας τις αποδόσεις.
Ι υπέρυθρες ακτίνες έχουν διαφορετικές επιδράσειστα φυτά.Ο εγγύς υπέρυθρο φως (έως 1100 nm) αντιδρά ασθενώς με ντομάτε και αρκετά έντονα αγγούρια. Ήυτή η γκάμα φωτός ενεργεί στο τέντωμα του γόνατος, των στελεχών και των βλαστών της υποο κογέτεαυ. Η κοντινή ακτινοβολία σε χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να απορροφηθεί εν μέρει από χλωροφύλλη και δεν υπερθερμαίνει το φύλλο, το οποίο θα είναι χρήσιμο για τη φωτοσύνθεση. Μεγαλύτερες ακτίνες αυξάνουν μόνο τη θερμοκρασία του φύλλοο. Καθώς το μήκος τους αυξάνεται, το φύλλο αρχίζει να μαραίνεται με το τελικό αποτέλεσμα του θανάτου του, καθώς και ολόκληρο το φυτό.
Ομοίως, γνωρίζοντας την επίδραση κάθε τμήμα του ηλιακού φάσματος σε λαχανικά και άλλες καλλιέργειες, οι επιστήμονες δημιουργούν παραγωγή φυτών με βελτιστοποιημένη φως λαμπτήρα για την καλλιέργεια δενδρυλλίων σε θερμοκήπια και καλλιέργειες στους θαλάμους.

Όλοι μας από το μάθημα της σχολικής βιολογίας γνωρίζουμε τη σημασία του φωτός για την ανάπτυξη και την ανάπτυξη των φυτών.

Το φως είναι μια από τις κύριες πηγές διατροφής για όλα τα φυτά. Εξάλλου, η φωτεινή ενέργεια είναι η κινητήρια δύναμη της διαδικασίας φωτοσύνθεσης (η διαδικασία σχηματισμού οργανικών ουσιών από διοξείδιο του άνθρακα και νερό υπό το φως της συμμετοχής της φυτικής χλωροφύλλης).

Ως αποτέλεσμα, η απορρόφηση του φωτός λαμβάνει χώρα φυτά χλωροφύλλες αντίδραση του νερού και διοξειδίου του άνθρακα, με αποτέλεσμα οι υδρογονάνθρακες σχηματισμό - οργανικές ενώσεις που παρέχουν ανάπτυξη των πράσινα μέρη του φυτού.

Ωστόσο, δεν γνωρίζουν όλοι ότι τα φυτά νοιάζονται για το αν «τρώνε» το φως. Για την κανονική ανάπτυξη των φυτών, είναι απαραίτητο να επηρεαστεί με ένα αυστηρά καθορισμένο χρώμα του φάσματος.

Η φυσική ηλιακή ακτινοβολία δεν είναι ομοιόμορφη στη φασματική σύνθεση: περιέχει φως διαφορετικών χρωμάτων (διαφορετικών μηκών κύματος), ακτίνες ορατών και αόρατων φασμάτων.

Αντιλαμβανόμαστε το ορατό φως ως λευκό και το αόρατο είναι τα υπέρυθρα και τα υπεριώδη μέρη. Λο το ορατό φως με σντομες τομές θεωρείται φυσιολογική (ή φωτοσυνθετα) ακτινοβολτα (PHA).
Κάθε τμήμα του ηλιακού φάσματος έχει το δικό του μήκο κύματο, το οποίο μετριέταισmillimimrons ήαναμmτimτim )im )im )im )im )im )im )im )imimimimimimimimim μέρος Υπεριώδη βρίσκεται κτω από 380 nm, ιώδες - στην περιοήή 380-430 nm, μπλληνο 600 600 600 ά ά ό 49 49 49 49 49 49 49 49 nm.

Επί του παρόντος, είναι γνωστά περισσότερα από δέκα είδη χλωροφύλλης. Σχεδόν όλα τα φυτά περιέχουν χλωροφύλλη Α και Β στη σύνθεσή τους - αυτές είναι οι σημαντικότερες μορφές χλωροφύλλης για τα φυτά, οι οποίες εξασφαλίζουν τη βασική ανάπτυξή τους. Χλωροφύλληα  απορροφά το φως σε μια βιολετί, κυανό   και κόκκινα τμήματα του φάσματος, που αντανακλούν κυρίως το πράσινο χρώμα, γεγονός που του δίνει ένα χαρακτηριστικό χρώμα. Χλωροφύλληβ  Κίτρινο και απορροφά το φως κυρίως στο μπλε τμήμα του φάσματος.

Έτσι, αν και το μέγιστο του συνεχούς φάσματος ηλιακής ακτινοβολίας βρίσκεται στην «πράσινη» περιοχή των 550 nm, η χλωροφύλλη απορροφά κυρίως το μπλε και το κόκκινο φως του ηλιακού φάσματος, δηλαδή τα μήκη κύματος 440-470 nm και 630-670 nm.Ο πράσινο φως δεν χρησιμοποιείται καθόλοο από τα φυτά (το αντανακλο ,ν, γι 'αυτό τα βλέπουμπο πρσα)

Τα πιο απαραίτητα χρώματα των φωτεινών ακτνων για τα φυτά είναι πορτοκαλί (620-595 nm) και κόκκννα (720-600μm Αυτές οι ακτίνες είναι οι προμηθευτές ενέργειας για τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης, καθώς επίσης ρυθμίζουν τις διαδικασίες που επηρεάζουν το ρυθμό ανάπτυξης του φυτού. Για παράδειγμα, οι χρωστικές των φυτών με κορυφή ευαισθησίας στην κόκκινη περιοχή του φάσματος είναι υπεύθυνες για την ανάπτυξη του ριζικού συστήματος, την ωρίμανση των καρπών και την άνθηση των φυτών.

Επίσης στη φωτοσύνθεση, οι μπλε και ιώδες ακτίν (490-380 nm) λαμβάνουν άμεσο ρόλο. Επιπλέον, παίζουν σημαα ττνα στλλο στην τόνωση του σρητα πρωτενών. Οι χρωστικές με κορυφή απορρόφησης στο μπλε τμήμα του φάσματος είναι υπεύθυνες για την ανάπτυξη φύλλων, την ανάπτυξη φυτών κλπ.

Οι κίτρινες και πράσινες ακτίνες σχεδόν δεν εμπλέκονται στη ρύθμιση της ζωής των φυτών.

ΑΌΌ α,,,,,, 29ύ Η σύντομη και υπεριώδης ακτινοβολία για τα φυτά είναι επιβλαβής.

Η υπέρυθρη ακτινοβολία έχει μόνο θερμική επίδραση.

Έτσι, δεν είναι όλο το φως χρήσιμο για τα φυτά, και αυτό πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τη δημιουργία των συνθηκών για την άνετη ανάπτυξή τους.Related news

Πώς να επιλέξετε το σωστό LED για τα φυτά. Επίδραση του φωτός στα φυτά image, picture, imagery


Πώς να επιλέξετε το σωστό LED για τα φυτά. Επίδραση του φωτός στα φυτά 18


Πώς να επιλέξετε το σωστό LED για τα φυτά. Επίδραση του φωτός στα φυτά 51


Πώς να επιλέξετε το σωστό LED για τα φυτά. Επίδραση του φωτός στα φυτά 90


Πώς να επιλέξετε το σωστό LED για τα φυτά. Επίδραση του φωτός στα φυτά 40


Πώς να επιλέξετε το σωστό LED για τα φυτά. Επίδραση του φωτός στα φυτά 29


Πώς να επιλέξετε το σωστό LED για τα φυτά. Επίδραση του φωτός στα φυτά 46