Kako narediti risbo trakov na tkanini. Kansas stil v notranjosti - izdelujemo slike iz trakov

Slika iz trakov v Kansasovi tehniki

Mnogi vedo, da z uporabo Oriental Kansas tehnike lahko naredite različne zapletene rože, ki se pogosto uporabljajo kot različni okraski in dodatki. Pravzaprav se tovrstna ročna dela ustvarjajo pri ustvarjanju lepih slik iz trakov.

Kot ponazoritveni primer bomo v tem slogu predstavili mojstrski razred preproste, a činkovite kompozicije, ki lahko postane dekoracija prostora ali prijeten dar za ljubljenega.

Kako narediti ploščo "Roses" iz trakov v Kansasovi tehniki

Pripravite vse potrebne materiale iz materialov, ki jih potrebujemo:

 • okvir;
 • gosta tkanina za podlago;
 • satenaste trakove rožnate odtenke in zelene barve;
 • lepilo PVA;
 • pištolo za lepila;
 • niti z iglo;
 • sveča;
 • škarje.

Število vrtnic bo odvisno od velikosti izbranega okvira, po tradiciji se izbere neparna številka.

Če želite narediti rožo, morate potegniti trak iz izbrane sence na kvadratke. Zloženi so v trikotnik, pravokotni kot je pritrjen s svečo. Za eno cvet, potrebujete sedem takšnih praznin. Prvi dve listi cvetov je treba dodati z ostrimi konci v pravem kotu in jih pritrditi s svečami. Rose z lepilom ali nit z iglo. Fotografije jasno kažejo korake pri izdelavi tega cvetja.


Listi so narejeni tudi iz kvadratov, jih je treba zložiti v trikotnik, pritošiti na dolgi strani iztegniti šiv na sredino.

Na plošči lahko pritrdite cvetje s pomočjo lepilne pištole ali jo ščitite nezaželeno. Potem se listi dodajo na enak način, lahko okrasite kompozicijo z okrasnim trakom.

Na ta preprost način lahko naredite sladko in nežno sliko.

Slikanje, vezano s trakovi

Drug način ustvarjanja lepih slik iz trakov je vezenje. V tej tehniki uporabljamo osnovno tkanino, kot platno, satenske trakove različnih širin in barv, posebne igle s širokim očescem.


Kako privezati sliko s trakovi

Za izdelavo lepe slike morate najprej določiti ploskev, izbrati primerno skico in jo prenesti na tkanino. Pogosto se kot podlaga uporablja naslikana končna ploskev, ki se nato dopolni z vezenimi elementi. Ta slika izgleda kot tridimenzionalna slika.

Vzeli bomo za podlago dela za začetnike vezenje trakove vse iste vrtnice. Obstaja več načinov za to cvetenje v tej tehniki, predlagamo, da začnete z manj zapletenimi.

Trakovi morajo biti pripravljeni vnaprej pred delom: pranje, če so trdi, železo dobro in, če je potrebno, opekline. Da bi vezenje vrtnico ta material, je potrebno, da zasuk majhen popek v roki je šivanje na podlago, nato pa s prstom, da se oblikuje nov zavihek in zapis z iglo. Tako lahko izvezite cvetje različnih velikosti, od majhnih brstov do cvetočih vrtnic.

Glede na navodila na fotografiji lahko jasno vidite, kako oblikovati bud, je zelo preprosta.

Listi so vezeni z ravnim šivom iz širokega zelenega traku. Lahko jih tudi izrežete iz traku, požge robove in se šijete na platno.

Tako se zdi preprosto vezati lepo kompozicijo. Vsaka od opisanih metod vezenja si zasluži posebno pozornost, saj omogoča ustvarjanje edinstvene in izvrstne slike trakov. Z bolj podrobnim obvladovanjem teh tehnik lahko ustvarite prave mojstrovine!

Video kompilacija materialov o izdelavi slik iz trakov v različnih tehnikah

Prikazali smo le majhen del možnosti ustvarjanja slik s trakovi. Video kompilacija si lahko ogledate podrobneje, kako ustvariti teh del, kot tudi druge načine za ustvarjanje čudovite izdelke v opisanem tehniki, kar bo brez dvoma navdih craftswomen.

Vezenje je ena izmed najbolj priljubljenih vrst vezenja. Obrtniki ustvarijo najbolj neverjetne in lepe stvari. V tem primeru se uporabljajo različne šive - gladke ali križne. Prav tako so preprosto čudovite slike iz trakov. S svojimi rokami izdelane stvari presenetijo z nežnostjo in naravno lepoto. Zelo enostavno jih je ustvariti in ves proces ne traja toliko časa, kot pri delu z nitmi.

Zgodovina vezenja

V starih časih vezenje slik iz trakov iz tkanine ni bilo enako kot sedaj. Obrtniki so uporabili vrvi, tkane iz rastlinskih vlaken. Kasneje, ko se je tkanje začelo razvijati, so se v sodobni obliki pojavile trakovi. Sama umetnost, po mnenju raziskovalcev, je nastala zahvaljujoč francoskemu kralju Louisu XV. Toda še danes so vsi očarani in privlačni s slikami iz kaset. Z lastnimi rokami lahko ustvarite pravi čudež.

Začetek

Za delo potrebujete posebno iglo z dolgim ​​očescem (odvisno od gostote snovi, ki je lahko tanka ali debela) in trakov različnih barv. Lahko so iz satena ali svile. Kot osnovo je bolje izbrati bolj gosto, toda elastično tkanino: perilo, kavbojke, svilo, žamet. Po izkušenih obrtnikih je najboljši material tkanina z mrežno strukturo. Na primer, ga je treba zategniti na obroču (njihov premer je lahko osem do deset centimetrov) ali na posebnem okvirju. Obstajajo naprave s stojalom, jih je mogoče namestiti na tla ali na mizo.

Tanek trak tkiva je skozi iglo skozi podolgovato očesce.Trak bi moral svobodno iti v njej, brez zvijanja. Pred-ga je treba narezati na poševno. Potem, da jo varno pritrdite, jo morate preboditi trio centimetre od začetka, nato pa iglo približajte igle igle. Zdaj potegnite kratek konec navzdol. Pridobite snop.

Barvni trakovi iz svile so primerni za vezenje slike s trakovi za dekoriranje oblačil. So zelo priročni, ker se ne zrušijo. Preprosto podložen pranju satena ali moiré, poleg tega pa ne shed. Lahko se vežejo na skoraj vsako tkanino. Uporabite tudi pletenice iz organze. Podoba je obsežna in nežna. Črne in vejne trakovi bodo dopolnjevali sliko. Potrebno je navoj za vezenje. Okrasijo ali popravljajo barvne trakove iz notranjosti dela.

Vrste šivov

Najpogosteje za vezanje slik s trakovi uporabite ravno šiv. Izvaja se kot sledi. Tkanina je prebodena z iglo z napačne strani, trak se razteza na sprednjo stran in nato spet prehaja skozi krpo. Tako se na primer listi dobijo iz cvetov ali njihovih stebel. Dolžina šiva se lahko spreminja glede na načrtovani vzorec.

Še en radoveden šiv se imenuje japonski. Njena značilnost je, da mora trak potekati skozi sam. Obstajajo še druge, na primer zanke s sponko. Uporablja se za izdelavo skodelic cvetja. Uporabite žlebič z ravnim šivom z iglo in drugimi elementi.

Izbira slike

Vznemirljiva lekcija je vezenje slik s trakovi - začnite z izbiro slike. Pogosto usposobljeni delavci uporabljajo cvetlične motive, pokrajine, slike srčkanih hišnih ljubljenčkov. Če niste prepričani v svoje sposobnosti, vam bodo pomagali, na primer, s specializiranimi revijami o iglu. Narišite sliko na debelo karto ali papir, prebodite mesta bod bodčih šivov s čepom ali iglo. Potem se konture slike prenesejo na tkanino. Izbrani vzorec je bolje uporabiti v majhnem, svinčniku. Obleke morate narediti mehke, tako da jih ni mogoče videti po zaključku dela.

Kako izveziti rože


Najboljši način za izrezovanje slik s trakovi za začetnike je slediti končnemu vzorcu. Prikazuje zaporedje šivov in barvo potrebnih trakov iz tkanine. Od posebnih tehnik, ki jih uporabljajo mojstri, lahko omenimo npr. Vrtnico-pajek.

Cvet je vezan na naslednji način. Izvedite pet šivov, ki se nahajajo radialno. Potem, ki se gibljejo od središča v krogu, prenesejo trak nad in pod njimi. Včasih se za posamezno sestavo naredijo ločeni elementi, nato pa se združijo skupaj na spletu.

Lahko slikate s trakovi z vrtnicami, izvedenimi na drugačen način. Za to je trak satena zložen pod pravim kotom. Konci se obrnejo navzgor in jih tkanje v vrvico. Njegova dolžina mora bit pet od se dom centimetrov. Potem oba oba konca traku obrišete s prsti in nežno povlecite enega od njih. Kot rezultat, se bo vrv zbrala v vrtnicah. Za cvet se ne razkroja, ga je treba z dvema šivoma pritrditi na dnu. Morajo iti skozi svojo sredino. Robove trakov je treba obdelati z lepilom ali prežariti z ujemanjem. Tkanina torej ne bo cvetela.

Šobe je treba opraviti previdno. Trak, vsakič, ko se raztezajo skozi platno, je treba ravnati. Potem bo vezenje izgledalo zelo lepo. Prvi, ki opravlja cvetje. Če so vse enake barve, je prehod z enega na drugega opravljen z napačne strani. Ampak, če razdalja med vezanimi predmeti preseže štiri centimetre, je bolje, da se trak cut in začne vsakič najprej. Potem naredite listje. Samo super slike, trakovi pa lahko tudi čebele, molje in še veliko več.

Če želite pritrditi šiv, je treba trak pritegniti na tkanino ali odstraniti na napačno stran platna. V zadnjem primeru naredite čisto zanko in držite iglo pod končnimi šivi za vezenje. Ko je delo končano, ko na platnu cvetijo rožnate satenske brsti, jo lahko okrasite s kroglami, okrasnimi in kroglicami. Ti elementi bodo zelo pomembni dodatki. Prav tako pripravite vzorčne vozle in šive.

Kvalificirani delavec, ki bo vezal trakove s trakovi, ne bo težko. Delo se ujema, ujame in traja nekaj časa. Ženska ženska ustvarja najbolj občutljiva, kot so prava cvetja, lahki metulji, ptice. Taka slika ne samo okrasila notranjost apartmaja, temveč tudi služiti kot odlično darilo za sorodnike in prijatelje.

Človek je vedno poskušal dekorirati sebe in svoje prebivališče, lepe stvari. V različnih obdobjih se število načinov dekoriranja in dekorativnih predmetov nenehno povečuje. Najpriljubljenost je ustvarjanje slik. Barve z oljem in barvami na platnu, vezenine iz kroglic ter nitne nitke in, seveda, trakovi za okrasitev notranjosti. Eden od starih obrti, se šteje dekoracija slik iz trakov, v slogu Kanzash. Ta način dekoriranja notranjosti je prišel iz dežele vzhajajočega sonca, in sicer Japonske. Predstavlja svoje roke lepe barve iz satenastih trakov. Seveda je delo rož, v Kansasovi tehniki, sestavni del frizure japonske gejše. Sčasoma pa je uporaba cvetov Kanzash postala veliko večja.

Čez noč, ko so spretnosti in izkušnje z iglami, skupaj z njihovimi fantazijami, okrasili ploščo in notranjost, v tehniki

Neverjetna plošča, ki ste jo naredili z lastnimi rokami, bo postala ne le atribut za notranjost, temveč tudi nepozabno darilo za slovesni dogodek.


Nežna slika s cvetjem

Master-razred takšne slike bo ohranjen v nežnih odtenkih, za katere bo potrebno nekaj materiala:

 • leseni okvir;
 • platno za barvanje;
 • satenski trakovi, primerni senci, so lahko v tem glavnem razredu;
 • končne stamene;
 • čipka zlate barve;
 • dekorativni material za dekoracijo;
 • škarje;
 • pištolo za lepila;
 • gosta kartona;
 • tekme ali sveče.

Tako mojstrski razred za začetnike bo ustvaril cvetje z ostrimi cvetnimi listi. Kot da bi povlekli trakove. Prekrižite trak na kvadratke in ga dodajte, ko stopite skozi to, prikazano na sliki. Diagonalno zložite obdelovanca. Kink mora biti na vrhu. Spodnji rob, petje požarnih sveč, vendar se ne odvija. Ponavljamo vogale in jih izrežemo. Potem, spet bomo napolnili z ognjem. Petelina, koničasta oblika, pripravljena.

Zdaj nadaljujte z ustvarjanjem zakrivljenega cvetnega listovca. To je storjeno, praktično kot prejšnji obdelovanec, le na koncu, gorijo plamen sveče ne le z vogalom, temveč s celotnim spodnjim delom. In v zgornjem kotu, smo lok. Oglejte si fotografijo, prikazuje vse dejavnosti za začetnike.


Da bi cvetje izdelali v več plasteh, potrebujete poudarjene latice, pastelne tone. Za eno cvet, potrebujete osem elementov svetlih odtenkov in osem temnih kosov.

Izrežite iz debelega kartona, majhen krog. Na njej morate najprej lepiti 8 kosov velikega laticala, naslednjo plast, manjše elemente in še zadnje, to so precej majhne koščke. Seredinka je okrašena po vaši presoji, nogi ali rhinestone.

Takšne barve saten trakov, potrebujete 4 kosov, da lepo okrasite panel.

Enoslojne cvetice, lahko naredite svoje roke, medtem ko ne porabite veliko časa. Na svetlobnem traku ustvarite štirih cvetnih lističev v obliki ukrivljene oblike. In nato vzemite material iz bežnega jedra in dvanajst ukrivljenih praznih mest. V jedru končnega cvetja vstavimo pripravljene stamene. Koncni izdelek, mast z lepilom in potresemo z bleščicami, za lepoto.


Naš mojstrovni razred se nadaljuje, risamo s trakovi, zdaj moramo narediti popke. Ustvarite iz satenastih trakov, dveh ostrih cvetnih listov in jih lepite skupaj. Z zelenim in zlatim trakom smo izrezali trikotnike s širokimi stranicami.

Zgornji del zlatega elementa z dvema stranicama se preklopi na polovico, nato pa se odpre s prve strani. Imamo videz lijaka. Vstavite dve lepilni cvetni listi. Zlata ovojnica, se spremeni v smaragdni trikotnik. In kraji njihove povezave peljemo z ognjem.


Ostri zakrivljeni cvetni listi, temno zeleni in svetlo zeleni barvi, morate narediti trideset in petnajst kosov. Ostri listi zlate barve, ustvarijo več trinajst kosov. Sheme za njihovo oblikovanje, si lahko ogledate video ali višje v besedilu.

Po končanem delu, začnemo okrasiti našo ploščo za začetnike ljubitelje Kansas. Na glavnem delu okvirja lepite lahka platna. V osrednjem delu je iz tkanine vstavljen temni oval. Na robovih temne sredine je pritrjena zlata vrvica.

Okrasite sliko, tako kot je prikazano na fotografiji glavnega razreda ali pa doživite svoje edinstveno tihožitje. Po zaključku, urejanju in lepljenju cvetov iz satenastih trakov jih okrasite z biseri. Ko je lepilo popolnoma suho, bo slika postala vredna dekoracija za vaš dom in njegovo notranjost. Lahko si ponosna na sebe, kot je slika naredila sami. Zaradi tega je še bolj pomembno.

Razkrili bomo eno majhno skrivnost, ki vam bo pri ustvarjanju slike pomagala. Če ste že dobili barvne sheme in mesta na sliki, kam bodo vstavljeni, razmislite o vrsti lepila, ki ga boste uporabili. Konec koncev, v procesu dela, lahko pride do situacij, ko morate premakniti cvet, v drugi ravnini plošče. Uporabite Moment Crystal lepilo. Suši se 2,5 minutes. V tem času boste imeli čas za prerazporeditev vaših obdelovancev iz enega mesta na sliko v drugo.

Slika šopek vrtnic

Ta mojstrski razred bo za izdelavo plošče Kansashe naučil, kako pravilno oblikovati Tak izdelek, ki ga ustvarijo lastne roke, bo okrasil notranji prostor v slogu Provence. Potrebujemo takšno dodatno opremo:

 • frame-pyaltsa;
 • platno za barvanje;
 • trakovi iz satenskih tkanin;
 • igla z navojem;
 • pištolo za lepila;
 • gosta kartona;
 • škarje;
 • zlato čipko;
 • pin.

Za naš panel potrebujemo sedem vrtnic iz trakov. Master razred, namenjen začetnikom mojstrov Kansasovega sloga.

Vstavite platno v sredino okvirja, služi kot osnova. Obroč lahko postavite na blazino ali uporabite zatič, korak za korakom pa jih popravite po vrstnem redu.

Šivanje vseh vrtnic in njihovih listov, se lahko pojavijo v kaotičnem vrstnem redu, zanašajo na vaš okus in domišljijo. Toda na Koncu dela boste imeli edinstveno in izvirno sliko, ki jo boste sami ustvarili. Najprej, na tkanini slike, so listi pritrjeni, in šele nato začeli pritrditi vrtnice. Praktično je na koncu ustvarjena vazo. Na diagramih smo izrezali obliko vaze iz lepenke in ga pokrivali z ustreznim materialom. Okrasite vazo, po svoji presoji pa lahko, lepe trakove ali čipke, zlate barve. Vaza je zlepljena pod šopkom vrtnic. V tem primeru boste s svojimi rokami naredili ploščo, ki je primerna za dekoriranje notranjosti vaših sob.

Ko ste se naučili korak-po korakih ustvarjanja slike v Kansasovi tehniki, pojdimo na glavno delo.

Najprej risamo cvetje s trakovi. Za vrtnice potrebujemo 10,5 cm dolžine traku, 8 kosov in 11,5 cm, v številu devetih kosov. Ne držite natanko enakega števila kaset, poglejte na lastno presojo.Odločite se sami, kaj cvetje želite narediti, zakrivljen ali ne. Robovi segmentov so napeti z ujemanjem. Zdaj začnite oblikovati brsti.

Začnite z upogibanjem traku na desni strani in jo prebodite s čepom. Na sliki so prikazani pravilni ukrepi. Ponovno ga upognemo in ga popravimo z nitjo, ki jo zložimo v več plasti.

Nato upognite zgornji del traku in ga postavite v pepel. Vse popravljamo z nitjo. Na koncu se izkaže, da je na fotografiji prikazan rosebud.

Sedaj narišite trakove s cvetnimi listi. Zgornji del zavijte in ga upognite na 0.7 cm, nato pa jo zataknite s čepom. Again, upognite kotiček traku in tudi prebodite z lasjem. Enake manipulacije, naredite z drugo stranjo. Vzemite navoje in jih vlečite na dnu, nato pa zategnite.
Vse ostale cvetne liste so narejene na enak način, kot je opisano zgoraj v besedilu. Če želite, da je vrtnica podobna originalu, potem uporabite trakove za sliko, več tonov iste barve. Popoln popki, okrasite z lepimi kroglicami. Ostanek je le, da se listi pripnejo na sliko, roza pa je popolnoma pripravljena.

Master-class izdelava listov za ploščo, povejte nam, kako to storiti prav. Glavna stvar je priprava trakov, nit z iglo, škarjami in svečo.

Seveda bodo listi narejeni iz satenastih trakov, različnih odtenkov smaragda. Ampak, če imate na zalogi, so najlon trakovi ali organza, lahko uporabite tudi ta material. Poskusite s tem, kar vam bo olajšalo delo, nato uporabite.

Potrebujemo liste z ostrimi konci, v katerih je spodnji del zavit z navojem. Vzemite trak, lestvice od 5 do 5. brez neuspeha, trak se poženi z ognjem.Kaj imaš, dvakrat se upogni. Potem konce upognite od osrednjega dela do dna. Zdaj, ta del, morate ga utripati. Prepričajte se, da igla zajema vse plasti traku.

Ko naredili šive, jih potegnite v harmoniko in nato zategnite navoj, ki ga ovijte okoli listov.

Po končanem delu morate vse plošče pritrditi na platno. In potem poglej, da se je zate izkazalo.

Preučili smo le dva mojstrska razreda, s pomočjo katerih smo v slogu Kanzash uspeli izdelati lastne roke, lepe slike trakov. Za to smo naredili različne cvetje, kot tudi cvetni listi za njih, ki so jih ustvarili različni načini Kanzas, ki obstabiejo. Ampak to ni meja, obstaja veliko drugih vrst cvetnih listov, ki so narejeni iz trakov, nato pa se bodo okrasili panel. Takšne slike ne, tako kot so, narisane s trakovi. Za začetne ženske, je bolje, da vzamete preprost glavni razred, kjer na majhni plošči ne boste ustvarili velikega števila barv. Takšna dela so v velikem številu na internetu, za vas pa ste prepričani, da boste našli pravo možnost. Lahko ustvarite tudi svoje nove ideje za ustvarjanje slik.

Risanje trakov ne samo slike, temveč majhne slike, ki se dobro prilegajo notranjosti vaše hiše. In tudi, bo nepozabno darilo za svoje prijatelje. V Kansasovi tehniki bodo resnično slavili svoj talent.

Na primer, lahko ste se prepričali, da takšen poklic ni preveč zapleten, kot se zdi na prvi pogled. Ob večkratnih cvetovih Kanzasha s cvetnimi listi se lhko dobro orientirate pri ustvarjanju polnopravnih šopkov. Navsezadnje je tehnologija proizvodnje enaka. Ko boste obvladali, boste lahko začeli opravljati obsežnejše delo.Related news

Kako narediti risbo trakov na tkanini. Kansas stil v notranjosti - izdelujemo slike iz trakov image, picture, imagery


Kako narediti risbo trakov na tkanini. Kansas stil v notranjosti - izdelujemo slike iz trakov 86


Kako narediti risbo trakov na tkanini. Kansas stil v notranjosti - izdelujemo slike iz trakov 86


Kako narediti risbo trakov na tkanini. Kansas stil v notranjosti - izdelujemo slike iz trakov 24


Kako narediti risbo trakov na tkanini. Kansas stil v notranjosti - izdelujemo slike iz trakov 97


Kako narediti risbo trakov na tkanini. Kansas stil v notranjosti - izdelujemo slike iz trakov 17


Kako narediti risbo trakov na tkanini. Kansas stil v notranjosti - izdelujemo slike iz trakov 4